Как да прикрием излишните килограми с дрехи – дискретен цветове и свободна кройка

Posted by admin_oncho_edi 13/02/2018 0 Коментар(и)

Колко струва цената да си модерен? Замисляли ли сте се над този въпрос? Истината е, че суетата не познава граници, а постигането на максимума за красота и модерна визия не знае предели.

 

В миналото се е смятало, че женствеността и красотата на дамите се крие в пълнотата. Малко по-късно в средата на миналия век започна да се налага нова мода струяща от модните подиуми и тя изгради представата за ключовите момичета и жени.

 

Днес системно се налага мнението, че женската красота не е в ханша, бедрата, талията или килограмите. Тенденцията наречена „mermaid thighs“, дори превръща несъвършените дами в „русалките“ на нивото време. И все пак, ако имате месни натрапвания, то подборът на дрехи трябва да става внимателно и прецизно.

 

С добре избрана и правилна дреха, критичните зони няма да са така забележими.

 

Ето как да започнете:

 

Изберете оформящо бельо. То не само ще стегне излишните килограми, но и ще оформи правилни форми. Не е случайност, че в миналото са се носели корсети и килоти. С тях дори бабите ни са изглеждали отлично.

 

За да се уверите в тезата, че и пълните жени могат да са модерни, красиви и привлекателни, припомнете си за Бриджит Джоунс, героинята на филма „Дневникът на Бриджит Джоунс“. В него героинята не знае как да прикрива излишните килограми, но в стремежа си да го направи допуска все повече грешки – носи къси поли, облича прозрачни блузи, а впитите по тялото и дрехи, още повече засилват ефекта на пълнотата.

 

За да не допускате и вие самите толкова много гафове с избора на тоалети, обърнете внимание на елегантния вид и някои лесни трикове за кройка, материали, дължина, цвят и десен.

 

Няма диета, фитнес програма или чудо, освен дрехата, което да може да промени фигурата. И тук съвсем не става дума за отслабване, а за моделиране на скелета. Ето, защо дамите с крушовидна ябълков идна форма на тяло, дамите с тяло пясъчен часовник или правоъгълник могат да прикриват някои от недостатъците с помощта на дрехите.

 

Да вземем примр с дамите с крушовидна форма, които тропат излишни килограми в областта на талията и ханша. За дамите с ябълковидно телосложение мазнините се натрупват в областта на корема, гърдите и раменете. За всички нестандартни форми, изберете дреха, която да прикрива недостатъците, визирайки на предимствата.

 

Какви дрехи да изберат дами с широк ханш – трябва да бъдат избягвани панталони с ниска талия, защото правят визуално по-къси краката и разширяват в талията. Панталоните с висока талия покриват излишните килограми в корема и ханша, издължават силуета и придават повече женственост на тялото. Същото правило важи и за полите. Високата талия, средната дължина, падащата по тялото пола придават елегантен вид.

 

Какви дрехи да изберат дами с пищен бюст – много жени с повече килограми и голям бюст избягват да носят пуловери. С фин пуловер и тънък шал може да се получи много изразително изображение. Наред с това дрехите с асиметрия създават много добре изглеждащо телосложение. Добре е да се избягват късите и тесни пуловери и тези с яки, вертикална плетка и пр. В избора на блузи и туники подходящи модели са с прави кройки, прихлупване с V- образно деколте. Впити ризи, туники и дрехи прилепващи по тялото са неуместен избор.

 

Какви дрехи да изберат дами с пълни ръце – подходящи дрехи за такива недостатъци са рокли в семпъл цвят и свободна кройка. Те могат да имат налични дантелени ръкави, а акцентът да пада на деколтето. Добре е да се избягват модели с презрамки, буфан, твърде къси или открити модели. Добре е също така да се избират тоалети с дълги или три четвъртит ръкави, с изчистени шарки и скучни цветове.

 

Какви дрехи да изберат жените с крушовидна форма – тук фокусът трябва да пада на врата, гърдите и лицето. Минижупът, парените и цветни панталони е добре да се избягват.

 

Какви дрехи да изберат дами ябълковидна форма – правата пола или рокля, както и А-образната форма над коляното са чудесни. Не бива да се забравя и личния стил, както и съчетаването му с цвят на коса, тен и очи.

 

Какви дрехи да избираме, когато килограмите варират – ако теглото е променящо се – лятото се понижава, а зимата се покачва, в гардероба е добре да присъстват дрехи за различни ситуации. Така винаги ще има на разположение дреха според всеки отделен случаи.

 

Някои модни трикове:

 

Ако страдате от излишни килограми, това не значи непременно да обличате черно. Подходящи цветове са и други в по-тъмната гама, сред които тъмнозелено, тъмносиньо, кафяво, тъмночервено. Това, с което трябва да се съобразите е ограничение в лъскавите материи. Избягвайте маншети, яка, украсите ни шевове да красят дрехите ви.

 

Избягвайте широките дрехи. Те не правят по-слаб никого, а добри обратното, създават впечатление за повече обем.

 

Ако имате закръглено тяло, не означава, че трябва да спрете да носите колани, а само, четива не бива да бъдат поставяни на талията. Коланът поставен над дрехата и малко под гърдите, може добре да оформи тялото. Късите якета скъсяват, а дългите издължават фигурата, особено ако са леко впити.

 

При избора на панталони се препоръчва прави модели. За дамите с крушовидна форма, би трябвало да избягват твърде тесни или твърде широки модели, в това число модели с джобове или плисета и басти.

 

Тясна пола, тип молив издължават силуета. Прекалено късите, до средата на бедрото или дълги поли създават лош визуален ефект.

 

С нежни обеци и огърлица, падаща свободно може да привлечете вниманието и да придадете елегантен вид.

 

Сутиенът никога не трябва да бие на око. За да е по мярка се избира, според обиколката на гръдния кош, а размерът нито трябва ад стяга, нито да е твърде широк. Подходящо избраният сутиен ще направи и дрехата да стои и да се чувства по-добре.

 

В заключение:

 

Важно е не само онова, което изглежда добре и е на мода, но и това, което по една или друга причина ни кара да се чувстваме добре. Ето, защо избирайте дрехи, според личността си.

 

Търсете онези тоалети, които са не само красиви и стилни, но и ви карат да се чувствате добре в кожата ви. Само с увереност и самочувствие може да представите визията си блестящо!

Leave a Comment