Съвети за вашите стъпала

Posted by admin_oncho_edi 06/03/2017 0 Коментар(и)

Съвети за вашите стъпала

Стягате краката си в модерни обувки, разнасяте ги наоколо. мачкате пръстите им, пренебрегвате своите нокти и настоявате те да ви носят цял ден. Не е чудно, че те изглеждат малко по-зле след всяко обуване. За щастие, има много прости евтини трикове, които можете да използвате, за да изглеждат и да се чустват кракта ви по най-добрия начин за нула време.

 

Има толкова много елементи от ежедневния живот, които са абсолютно мъчителни за краката ви. Използвате ги цял ден, твърде малки обувки, запушени ботуши и да ходите със затворени обувки в местния фитнес, са примерни сценарии, с които повечето жени могат да се свържат. Краката често се приемат за даденост, докато не започнат да отхвърлят бремето, което поставяте върху тях, така че помислете как да се погрижете за тях сега, като инвестиция срещу проблеми в бъдеще.

 

Ако някога сте имали професионален педикюр, знаете колко невероятно е чувството да се погрижат за краката ви: накисване, ексфолиране, овлажняване и може би дори масаж. Най-добрата част е, че можете да пресъздадете това у дома с малък разход на време, пари и ресурси. 

Започнете с премахване на целия стар лак с памучно тампонче напоено с лакочистител, след това накиснете краката си в релаксираща, топла вана. Сложете морска сол за да се увеличи приятното усещане. Ще е по-добре ако имате домаша вана за крака с мехурчета. Накиснете краката си поне пет или десет минути, топлината подобрява кръвообръщението в краката и размеква кожата, също може да използвате времето за да почетете, гледате телевизия или просто да се облегнете назад и да се отпуснете.

 

Когато сте готови с накисването, използвайте малка четка за да лъснете стъпалата едно по едно, премахнете мъртвата кожа и омекотете краката си. Поставете ходилата си обратно във водата след, като приключите с четката.

 

Използвайте лосион за крака (може да намерите такъв във всяка аптека) за да омекотите краката на необработените местам, като петите или пръстите отстрани на краката. Когато приключите с втриването на лосиона в стъпалата си, вземете пемза (камък за крака) за да свалите и най-грубата кожа. Това е чудесен инструмент, така че му отделете време. След това изплакнете краката си, когато сте готови.

 

Чувствате се добре от сега? Има и още. Извадете краката си от водата и ги подсушете с мека кърпа. Разтрийте краката си с някой от любимите си лосиони. Ментовия лосион може да бъде доста успокояващ и отпускащ, особенно ако имате партньор, който да ви помогне с тази стъпка. Така или иначе стъпалата ви се чувстват чудесно.

 

След като сте готови с масажа на стъпалата е време да добавите малко стил. Подстригване и оформяне на ноктите с ножица и пила, след това нежно отстранете кожичката около нокътя с подходящ инструмент. Направете това внимателно за да избегнете увреждане на епидермиса.

 

Щом епидермиса е под контрол, ще искате да изравните повръхността на ноктите си, това може да направите чрез нанасяне на прозрачна или непрозрачна основа. Това ще ви помогне да скриете някои ръбове или неравни области, които може да се появят, ако сте нанесли лак за нокти директно върху засегнатата област. Когато основата изсъхне нанесете лак от любимия си цвят. Изберете нещо меко и светло за консервативен вид или нещо смело и дръзко за по-ефектен вид. Какъвто и да е вашият избор, добра идея ще е да нанесете няколко слоя, за да се подобри издръжливостта на работата ви. Почистете всички зацапани области с помощта на малка кърпа или памучен тампон потопен в лакочистител, за да се разтворят петната, които може да са останали около краищата на ноктите. Допълнителен слой безцветно покритие ще предпази от самонараняване вашият педикюр - шедьовър.

 

Това е! Вие сте готови да пристегнете каишките на чифт отворени сандали или да се рахождате из дома боси, и много модерни.

 

Да изглеждат добре е само единия елемент на краката. Другата част е да ги поддържате здрави. Носете удобни обувки, мийте и подсушавайте краката си внимателно, за да избегнете гъбични и бактериални проблеми, също така се пазете от порязвания и ожулвания

Leave a Comment